Mandeļu cepumi itāļu gaumē
Sastāvdaļas:
140 g cukura, 20 g vaniļas cukura, 2 olas, 50 g neitrālas garšas eļļas, 290 g miltu, 200 g veselu mandeļu, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 apelsīna vai greipfrūta miziņa, šķipsna sāls
Sakuļ olas un cukuru, pievienojot smalki sarīvētu augļa miziņu, vaniļas cukuru un sāli. Kad maisījums kļūst gaišs, turpinot putot, tievā strūkliņā pamazām mīklā ielej eļļu. Kad tā pilnībā iemaisīta mīklā, ar karoti tajā iemaisa mandeles. Tad pievieno miltus, kuros iepriekš iemaisīts cepamais pulveris. Visu maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Iegūto mīklu pārliek uz miltiem viegli apkaisītas virsmas un sadala trijās vienādās daļās, no katras ar rokām izveido garas desas formu. Tās, atstājot nelielas atstarpes, uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 180 grādos 25-30 minūtes.
Izceptās cepumu desiņas atdzesē un pārceļ uz dēlīša. Ar asu nazi katru sagriež mazliet slīpās, līdz centimetram biežas šķēlēs.
Izceptās cepumu desiņas atdzesē un pārceļ uz dēlīša. Ar asu nazi katru sagriež mazliet slīpās, līdz centimetram biežas šķēlēs.