„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Jogurta kūka

Sastāvdaļas:

1,5 l augļu vai ogu jogurta, 6 ēd.k. želatīna, 1,5 tējk. vaniļas cukura, 1 citrona miziņa, konservētu persiku, ogas dekorēšanai
Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina. Jogurtu samaisa ar vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē un pievieno jogurtam. Visu samaisa, pievienojot sagrieztus konservētus persiku. Kūkas formu nedaudz iesmērē ar eļļu (lai gatavo kūku būtu vieglāk izkratīt no veidnes) un ielej tajā jogurta masu. Liek vēsumā saželēt vismaz uz piecām stundām. Gatavu dekorē ar svaigām ogām vai pasniedz ogu mērci.