„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. decembris
Trešdiena
Larisa, Stella
+0.5 °C
apmācies

Dzidrā ķiploku zupa

Sastāvdaļas:

4 šķēles baltmaizes, 1 paprika, 4 kartupeļi, 5 ēdamk. eļļas, 10 daiviņas ķiploku, 1 liels sīpols, 1 tējk. kaltēta majorāna, 1,5 l vistas buljona, sāls, malti melnie pipari, 1 neliela buntīte pētersīļu, 100 g rīvēta cietā siera
Uzvāra buljonu vai izlīdzas ar buljona kubiņu. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Papriku sagriež nelielos gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu, 5 minūtes apcep sīpolus un paprikas gabaliņus. Pievieno buljonam. Kartupeļus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno buljonam un vāra apmēram 20 minūtes. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Pievieno majorānu, sāli un samaisa. Zupai pievieno ķiploku maisījumu un svaigi maltus melnos piparus. Ja gribas sāļāku – pievieno vēl sāli pēc garšas. Zupu uzvāra līdz pirmajam burbulim un izslēdz liesmu. Maizi sagriež nelielos gabaliņos un apgrauzdē uz pannas vai tosterī. Zupu pasniedz ar grauzdiņiem un smalki sakapātiem zaļumiem. Zupai piestāv arī sauja rīvēta siera.