Bulgāru aukstā zupa jeb tarators
Sastāvdaļas:
3 īsie vai viens garais gurķis, saišķītis diļļu, sāls, 3 ķiploka daiviņas, 350 g bezpiedevu jogurta (vai kefīra), nedaudz olīveļļas, 50 g lobītu valriekstu, nedaudz auksta ūdens.
Gurķus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos. Sīki sakapā dilles un iemaisa gurķos.
Pieber sāli, ar spiedni piespiež ķiploka daiviņas, samaisa. Pievieno jogurtu, nedaudz olīveļļas, samaisa, ja nepieciešams, atšķaida ar nedaudz auksta ūdens. Pasniedzot pārber sasmalcinātus valriekstus.
Pieber sāli, ar spiedni piespiež ķiploka daiviņas, samaisa. Pievieno jogurtu, nedaudz olīveļļas, samaisa, ja nepieciešams, atšķaida ar nedaudz auksta ūdens. Pasniedzot pārber sasmalcinātus valriekstus.