„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Bulgāru aukstā zupa jeb tarators

Sastāvdaļas:

3 īsie vai viens garais gurķis, saišķītis diļļu, sāls, 3 ķiploka daiviņas, 350 g bezpiedevu jogurta (vai kefīra), nedaudz olīveļļas, 50 g lobītu valriekstu, nedaudz auksta ūdens.
Gurķus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos. Sīki sakapā dilles un iemaisa gurķos.
Pieber sāli, ar spiedni piespiež ķiploka daiviņas, samaisa. Pievieno jogurtu, nedaudz olīveļļas, samaisa, ja nepieciešams, atšķaida ar nedaudz auksta ūdens. Pasniedzot pārber sasmalcinātus valriekstus.