„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Krāsnī cepts pikants ķirbis

Sastāvdaļas:

1 neliels riekstu ķirbis, olīveļļa, daži ķirštomāti vai lielie tomāti, gabaliņš zilā siera vai kāda cietā siera, sauja valriekstu, pēc garšas sāls un pipari
Ķirbi nomizo un sagriež centimetru biezās šķēlēs. Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru, kārto uz tā ķirbja šķēles. Viegli apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep sakarsētā krāsnī (200 grādos) apmēram 10 minūtes. Izņem ārā pannu un uz ķirbja šķēlēm kārto sagrieztu vai sarīvētu sieru, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un sadrupinātus valriekstus. Cep vēl 10 minūtes.