Drumstalu kūka ar ievārījumu
Sastāvdaļas:
200 g mīksta sviesta, 200 g cukura, 3 olas, 1 tējkarote vaniļas cukura, 1 tējkarote cepamā pulvera, 400 g miltu, 400 g ievārījuma vai džema
Sviestu saputo ar cukuru un vaniļu, pievieno olas, sakuļ. Pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu ietin pārtikas plēvē un liek uz pusstundu saldētavā. Otru mīklas pusi izrullē un liek veidnē. Virsū klāj ievārījumu vai džemu, izlīdzina. No saldētavas izņem mīklu un sarīvē rupjās skaidiņās, izbārsta tās virs ievārījuma. Cep 180°C temperatūrā aptuveni 45 minūtes. Pirms sagriešanas atdzesē.