Biezpiena un persiku kūka
Sastāvdaļas:
400 g biezpiena, 200 ml trekna saldā krējuma, vanilīns, 100 g cukura, 30 g želatīna, bundža konservētu persiku
Būs nepieciešama veidne ar noņemamām malām.
Želatīnu izšķīdina persiku sīrupā, ļauj 30 minūtes uzbriest. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru, šķipsniņu vanilīna, kamēr cukurs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu, sakuļ viendabīgā masā. Pašās beigās biezpiena krēmā iemaisa izkausētu, atdzisušu želatīnu, iemaisa gabaliņos sagrieztus konservētos persikus. Biezpiena krēmu lej veidnē, liek ledusskapī uz 1-2 stundām, kamēr sastingst.
Želatīnu izšķīdina persiku sīrupā, ļauj 30 minūtes uzbriest. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru, šķipsniņu vanilīna, kamēr cukurs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu, sakuļ viendabīgā masā. Pašās beigās biezpiena krēmā iemaisa izkausētu, atdzisušu želatīnu, iemaisa gabaliņos sagrieztus konservētos persikus. Biezpiena krēmu lej veidnē, liek ledusskapī uz 1-2 stundām, kamēr sastingst.