Mūs lasa Daugavpils, Ilūkstes, Preiļu, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Līvānu un citās pilsētās un novados
2020. gada 15. jūlijs
Trešdiena
Egija, Egmonts, Egons, Heinrihs, Henriks
+9.8 °C
apmācies

Biezpiena un persiku kūka

Sastāvdaļas:

400 g biezpiena, 200 ml trekna saldā krējuma, vanilīns, 100 g cukura, 30 g želatīna, bundža konservētu persiku
Būs nepieciešama veidne ar noņemamām malām.
Želatīnu izšķīdina persiku sīrupā, ļauj 30 minūtes uzbriest. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu ar cukuru, šķipsniņu vanilīna, kamēr cukurs ir izšķīdis. Pievieno biezpienu, sakuļ viendabīgā masā. Pašās beigās biezpiena krēmā iemaisa izkausētu, atdzisušu želatīnu, iemaisa gabaliņos sagrieztus konservētos persikus. Biezpiena krēmu lej veidnē, liek ledusskapī uz 1-2 stundām, kamēr sastingst.