Gardi štovēti kāposti
Sastāvdaļas:
1 kg skābētu kāpostu, 200 g sviesta, 70 g cukura, 1,5 ēdamkarotes ķimeņu, 2 sīpoli,3 ķiploka daiviņas, 1,5 tējkarotes sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.
Kāpostus pārlej ar vārošu ūdeni un vāra, līdz tie mīksti, tad nospiež lieko šķidrumu. Pannā karamelizē cukuru (uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno divus pilienus ūdens, un, nemaisot ar karoti, bet kratot pannu, lēnam vēro, kā cukurs karamelizējas). Pielej 100 ml vāroša ūdens (nekādā gadījumā aukstu!) un maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu, tad pievieno sviestu un izkausē. Apcep šajā masā sagrieztus sīpolus, pieliek garšvielas, kāpostus. Beigās var pievienot apceptu cauraudzīti. Kāposti sanāk patrekni, ēdami tiešām svētkos pāris reizes gadā, toties ļoti gardi!