Kraukšķīgi gurķīši ziemai
Sastāvdaļas:
Nelieli gurķīši, pāris paprikas, svaigas sīpolu galviņas, diļļu ziedkopas, melnie un smaržīgie graudu pipari, krustnagliņas, mārrutka sakne, mazi tomātiņiMarinādei uz vienu litru ūdens: 2 ēdamkarotes sāls, 7 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote etiķa esences
Burkā liek ripiņās sagrieztu sīpolu, ieber 10 graudus melno un smaržīgo piparu, iemet krustnagliņu, ieliek nelielu diļļu čemuriņu. Kārto gurķus pamīšus ar paprikas sloksnītēm. Ieliek pa kādam mazam tomātiņam. Kraukšķīgumam ieliek gabaliņu mārrutka saknes. Uzvāra marinādi, uzlej gurķiem, uzliek vāciņu un sterilizē 12 minūtes. Burkas aizvāko un apgāž otrādi.