„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Kartupeļu sacepums

Sastāvdaļas:

10 kartupeļi, 180 g šampinjonu, 3 ēd.k. sviesta vai margarīna, sāls, 200 ml salda krējuma, 200 ml piena, 6 smaržīgie pipari,
120 g siera
Šampinjonus sagriež šķēlēs, sakapā sīpolus un visu viegli apcep sviestā ar graudu pipariem. Ietaukotā veidnē liek nomizotus, šķēlēs sagrieztus kartupeļus, uzkaisa sāli, piparus. Tad liek kārtu šampinjonu ar sīpoliem, kārtu kartupeļu un atlikušos šampinjonus. Sacepumu pārlej ar saldo krējumu, kas samaisīts ar pienu, un beigās visu pārkaisa ar sieru.
Cep 200 grādos krāsnī 35-40 minūtes, līdz kartupeļi gatavi un sacepums ieguvis skaisti zeltainu garoziņu.