Zirņu kotletes
Sastāvdaļas:
1 kg pelēko zirņu, vesela ķiploku galviņa, 3 lieli sīpoli, 5 olas, sāls pēc garšas, 2 tējkarotes cukura, kviešu milti (aptuveni viena glāze), olīveļļa vai cita neitrāla eļļa
Zirņus diennakti izmērcē aukstā ūdenī, tad liek vārīties, līdz tie kļūst mīksti. Ļauj padzist. Zirņus samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Liek klāt olas, sīki sakapātus ķiplokus, sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru. Visu rūpīgi sajauc. Pamazām sāk likt klāt miltus, lai varētu izveidot kotletītes un tās vēlreiz apviļā miltos. Cep eļļā uz nelielas uguns no abām pusēm, līdz kļūst skaisti brūnas. Pasniedz ar mērci pēc izvēles un zaļumiem.