„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. decembris
Otrdiena
Ādams, Ieva
+0.6 °C
apmācies

Tropiskā siera kūka

Sastāvdaļas:

Pamatnei: 4 ēdamk. grauzdētu kokosriekstu skaidiņu, 150 g cepumu, 4 ēdamk. gaišā muskavato cukura, 4 ēdamk. izkausēta sviesta
Virsai: 800 g krējumsiera, 200 ml pūdercukura, 4 ēdamk. kukurūzas cietes, 4 olas, 200 ml trekna skābā krējuma, 200 ml konservētu ananāsu gabaliņu
Rotājumiem: 3 banāni, 200 ml ananāsu vai mango sulas, 2 tējk. želatīna
Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens un liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādiem pēc Celsija temperatūrai. Kokosriekstu skaidiņas liek uz plāts un 5 minūtes grauzdē cepeškrāsnī. Cepumus virtuves kombainā sasmalcina smalkos gabaliņos. Pievieno cukuru, kokosriekstu skaidiņas, izkausēto sviestu un rūpīgi samaisa. Gatavo maisījumu ieklāj veidnē ar noņemamu malu (28 cm diametrā) un stingri saspiež. Cep 10 minūtes, tad atdzesē, neizņemot no veidnes.
Ar elektrisko putotāju saputo sieru mīkstu un gaisīgu, tad pievieno pūdercukuru un kukurūzas cieti. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Tad iemaisa krējumu. Ananāsus sagriež gabaliņos un iejauc maisījumā. Kūku cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs. Veidni nedaudz pakrata, lai pārbaudītu, vai kūka ir gatava. Izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Uz nakti ieliek ledusskapī.
Gatavo kūku rotā ar šķēlītēs sagrieztiem banāniem. 2 ēdamkarotēs vāroša ūdens izšķīdina želatīnu un iemaisa sulā, kuru pārlej banānu šķēlītēm. Kūku ieliek ledusskapī, jo garnējumam jāsastingst.