„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Pasniedza Daugavpils tūrisma balvas RU

«Daugavpils tūristu gids 2017» - Jānis Kivriņš saņem apbalvojumu no Ineses Šīravas un Jāņa Dukšinska // Foto: Jeļena Ivancova

Daugavpilī kļūst aizvien vairāk tūristiem domātu vietu – tie ir gan kultūrvēstures objekti, gan dažādas mūsdienīgas izklaides, kā arī sabiedriskās ēdināšanas iestādes un viesnīcas. Lai pateiktos daugavpiliešiem, kuri veiksmīgi piesaista pilsētai tūristus un naudu, pašvaldība otro gadu pēc kārtas organizēja konkursu „Daugavpils tūrisma balva” un pasniedza balvas dažādās nominācijās.

Beidzamajā gadā Daugavpilī sākušas darboties daudzas sabiedriskās ēdināšanas iestādes, izveidotas jaunas vietas ģimenes atpūtai, ierīkoti viesu nami un viesnīcas, kvestu istabas. Šī tendence vislabāk atspēko izveidojušos stereotipus par to, ka viss tiek slēgts, pilsētā nekas nenotiek, cilvēki aizbrauc utt. Pašvaldība savu pilnvaru ietvaros cenšas motivēt uzņēmīgus pilsētniekus, daudzi no kuriem, pamēģinājuši dzīvot ārzemēs, atgriezušies dzimtajā pilsētā vai arī atbraukuši šurp no Rīgas un citurienes, jo Daugavpilī ir labvēlīgāki apstākļi biznesam.

Pirms gada Stropos tika atklāts Latgalē pirmais piedzīvojumu parks „Tarzāns”, kurš nu jau kļuvis ļoti populārs. Objekts saņēma balvu nominācijā „Jaunais tūrisma objekts 2017”. Pateicību par piedalīšanos šajā konkursa nominācijā saņēma pārējie dalībnieki: I Pasaules kara muzejs “Pie komandanta”, mākslas telpa “Emma Art” un vēsturisko tērpu ekspozīcija “Atmiņu lāde”.

Nominācijā “Jaunā tūristu mītne 2017” uzvarēja atpūtas komplekss “SanMari”. Pateicība par piedalīšanos šajā nominācijā pasniegta viesnīcai “Saules rati”.

Savukārt nominācijā “Jaunais ēdināšanas uzņēmums 2017” uzvarēja kafejnīca/bārs “Daugavpils Ezītis miglā”. Pateicību saņēma arī pārējie nominanti -- restorāns un bērnu kafejnīca “SanMari”, kafejnīca “Saules rati”, atjaunotais restorāns “Plaza”.

Par labāko „Daugavpils tūristu gidu 2017” tika nominēts Jānis Kivriņš. Pateicība pasniegta pārējiem šīs kategorijas nominantiem – gidiem Mārim Grunskim un Inesei Šuļinai.

Pilnu rakstu lasiet 3 maija numurā.