„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 22. maijs
Trešdiena
Emīlija, Visu neparasto un kalendāros neierakstīto vārdu diena
+10.4 °C
skaidrs laiks

Mikroautobusi nepiestāj, bet vārti - bīstami RU

Дорогу через Константиновские ворота вскоре заасфальтируют, но проезд рейсовых автобусов здесь все равно будет под запретом. // Фото: А.Рубе

„Latgales Laiks” cenšas tikt skaidrībā ar situāciju, kura izveidojusies transporta pārvadājumu jomā pilsētas robežās. Valsts policijas uzlikto sodu dēļ uzņēmums „Daugavpils satiksme” lēma, ka mikroautobusi, ja tajos nebūs brīvu sēdvietu, pieturās neapstāsies.

Pašlaik „Daugavpils satiksme” neredz reālu šīs problēmas risinājumu, jo uzņēmuma autoparkam nav papildus resursu. Iepriekš valdes loceklis Romāns Savickis ziņoja par iespējamu reisu skaita palielināšanu populārākajos maršrutos. Taču pēdējā „Latgales Laikam” adresētajā vēstulē šāda iespēja problemātiskajos maršrutos nav atzīmēta. Tas attiecas arī uz maršruta autobusiem, kuri kursē no pilsētas centra uz Daugavpils cietoksni (Nr. 13a). Tas nozīmē, ka tagad daudziem iedzīvotājiem būs jādodas ārpus cietokšņa un jābrauc ar 3. tramvaju vai citiem, ne tik ērtiem autobusiem.

Alternatīva varētu būt izmaiņas 13.a maršrutā, ja transports brauktu cauri Konstantīna vārtiem (Lidotāju iela—Vaļņu  iela—Ziemeļu mikrorajons). Lai gan ceļā būtu jāpavada par 2—3 minūtēm ilgāk, ar lielo autobusu pilsētnieki un tūristi varētu ērti nokļūt Daugavpils centrā. Tas iespējams, jo Konstantīna vārtiem nav augšējās daļas. Turklāt tiem blakus drīzumā tiks pilnībā atjaunots asfalta segums, kurš agrāk bija ieklāts tikai līdz Zemessardzes bāzei.

Taču Transporta komisijas priekšsēdētājs, domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs kliedēja cerību uz tik vienkāršu risinājumu. Viņš paskaidroja, ka Konstantīna vārti ir pārāk bīstami, lai caur tiem regulāri brauktu sabiedriskais transports. Lai gan šai idejai ir savi plusi, tās īstenošanu var izskatīt tikai pēc vārtu sienu nostiprināšanas.