„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

VAS “Latvijas dzelzceļš” būtiski samazinās darbinieku skaitu RU

Līdz 2020. gada beigām VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) plāno pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem. Cik liels strādājošo skaita samazinājums varētu būt Daugavpilī un Latgalē kopumā, nav zināms, „Latgales Laikam” atzina uzņēmuma preses sekretāre Ella Pētermane.

To, cik daudz strādājošo darbu zaudēs Latgalē, varētu kļūt zināms pēc LDz tehnoloģisko procesu pārskatīšanas un izmaiņu ieviešanas. Lēmums pieņemts, ņemot vērā kravu pārvadājumu negatīvās tendences un nepieciešamību būtiski paaugstināt saimnieciskās darbības efektivitāti. Tādējādi paredzēts stabilizēt uzņēmumu un panākt tā pamatdarbības nodrošināšanas izmaksu būtisku samazinājumu.

2019.gads gan koncernam “Latvijas dzelzceļš”, gan visai Latvijas transporta un tranzīta nozarei ir bijis satricinājumiem bagāts – gan fosilo izejvielu cenu samazinājuma globālajos finanšu tirgos un attiecīgi mazāka to pārvadājumu apjoma rezultātā, gan arī reģiona ekonomiskās un politiskās situācijas dēļ ir pieredzēts būtisks ienākošo un izejošo kravu apjoma samazinājums.

Lai nodrošinātu mūsdienīgāku un klientam draudzīgāku darbības modeli, kā arī samazinātu uzņēmuma izmaksas un palielinātu tā efektivitāti, jau kopš 2019. gada vasaras “Latvijas dzelzceļš” aktīvi pārskata visas funkcijas un darba organizācijas procesus, kā arī ir būtiski samazinājis uzņēmuma izmaksu pozīcijas, paskaidrojis VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.

Ņemot vērā pašreizējās un arī prognozējamās starptautisko kravu pārvadājumu tendences, “Latvijas dzelzceļš” pārskata arī visus tehnoloģiskos procesus, lai maksimāli efektīvi nodrošinātu savu pamatfunkciju – dzelzceļa transporta infrastruktūras uzturēšanu atbilstoši visiem Latvijas un starptautiskajiem drošības un kvalitātes standartiem.

“Nenoliedzami, darbinieku skaita samazināšana jebkura uzņēmuma dzīvē ir sāpīgs lēmums, tomēr esmu pārliecināts, ka mums ir jāsper šāds solis, lai LDz šogad spētu atjaunot savu finanšu līdzsvaru un nākotnē -- pelnītspēju un konkurētspēju reģiona un starptautiskajā tirgū,” uzsver M. Kleinbergs.

Vairāk lasiet 24. janvāra numurā!