„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Sveica Daugavpils labākos sportistus RU

Daugavpilī norisinājās ikgadējais pasākums -- balvas „Sporta laureāts 2019” pasniegšana. Šogad tās tika pasniegtas divpadsmit nominācijās.

Par „Gada sportistu” atkal kļuva spīdvejists Andžejs Ļebedevs, turklāt sporta līdzjutēju balsojumā  viņš ir atzīts par „Gada populārāko sportistu”. „Es vienmēr ar prieku pārstāvu Daugavpili starptautiskajās sacensībās,” saka Andžejs, „taču uzskatu, ka šo balvu neesmu īsti pelnījis, jo aizvadītajā sezonā mans sniegums bija visai pieticīgs, -- izcīnīju tikai vienu medaļu.” A. Ļebedevs paziņoja, ka jaunajā sezonā pārstāvēs nevis Daugavpils „Lokomotīvi”, bet gan citu klubu, jo viņa mērķis ir pilnveidot savu meistarību.

Tāpat kā pērn, “Gada sportistes” titulu ieguva pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka. 2019. gadā viņa izcīnīja pirmo vietu Eiropas čempionātā, devīto vietu pasaules čempionātā un kvalificējās dalībai  Olimpiskajās spēlēs Tokijā. Anastasija nevarēja ierasties uz apbalvošanas ceremoniju, taču atsūtīja no Hurgadas (Turcija), kurš viņa pašlaik trenējas, video, kurā pateicās par balvu un sūtīja sveicienus dzimtajai Daugavpilij.

Par „Gada sporta pasākumu” Daugavpilī atzīts gan Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts, gan arī Ziemeļvalstu čempionāts cīņas veidos.

Balva „Par mūža ieguldījumu sportā” pasniegta izcilajam volejbola trenerim Borisam Čolokjanam un Romualdam Zigmundam, kurš visu dzīvi veltījis vieglatlētikas attīstībai Daugavpilī. Tradicionāli godināja arī tos, kas sportam veltījuši daudzus gadus. Par „Gada sporta senioru” šogad kļuvis svarbumbu cēlājs Alfrēds Kokins, par „Gada sporta seniori” – vieglatlēte Vera Grinberte. Balva „Gada trenere” pasniegta brīvās cīņas sievietēm trenerei Ļubovai Kopilovai. Nominācijā „Gada jaunais treneris” šogad balvu ieguva vieglatlētikas treneris Andrejs Domanins, kura audzēkņi kļuva par Latvijas Jaunatnes olimpiādes godalgoto vietu ieguvējiem un futbola treneris Jevgeņijs Maksimčuks, kas šogad pulcēja rekordlielu bērnu skaitu. Par gada sporta skolotāju kļuva Daugavpils 13. vidusskolas pedagogs Dmitrijs Hadakovs. Savukārt „Gada paralimpiskās sportistes balvu” saņēma otās vietas ieguvēja Eiropas čempionātā airēšanā telpās Žanna Cvečkovska, bet par „Gada paraolimpisko sportistu” kļuva peldētājs Jurijs Semjonovs, kurš izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā, kā arī ceļazīmi uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. „Gada uzlecošās zvaigznes” balvu saņēma grieķu -- romiešu cīkstonis Artūrs Šeškens (piektā vieta Eiropas čempionātā kadetiem), Ernests Matjušonoks un Artjoms Trofimovs (otrā vieta Eiropas spīdveja pāru U19 sacensībās) un Ramina Mamedova (trešā vieta Eiropas junioru čempionātā brīvajā cīņā).

Balvu par ieguldījumu tautas sporta attīstībā ieguva Latgales ūdens sporta veidu centrs „Dinaburg”, bet par „Gada sporta komandu” atzīts FC „Lokomotiv/Daugavpils” (Latvijas kauss un otrā vieta telpu futbola virslīgā).

Vairāk lasiet 7. februāra numurā!